Μήνυμα της Προέδρου

Στα μέσα της Δεκαετίας του 1990 το φαινόμενο της χρήσης ναρκωτικών στον Ελλαδικό χώρο είχε αρχίσει να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις. Η ανατολική Θεσσαλονίκη δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Η έκταση και η ένταση του προβλήματος είχε αρχίσει να γίνεται αισθητή και στο χώρο στον οποίο ζούμε καθημερινά, στο σπίτι, στην εργασία, στη γειτονία μας.

Με πρωτοβουλία του Δήμου Καλαμαριάς οι αρχές της Τ.Α. στην ανατολική Θεσσαλονίκη υιοθέτησαν τη σύγχρονη πολιτική για την αντιμετώπιση του προβλήματος : αναζήτησαν τη λύση στην Πρόληψη. Στο πλαίσιο αυτό με την επιστημονική και οικονομική υποστήριξη του Ο.ΚΑ.ΝΑ. δημιουργήθηκε το Κέντρο Πρόληψης ΕΛΠΙΔΑ

Η Εμπλοκή μας με ένα τόσο πολύπλοκο θέμα μας βοήθησε να κατανοήσουμε ότι η αντιμετώπιση των ναρκωτικών δεν είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς μόνος του. Γι' αυτό και από την αρχή επιδιώξαμε τη συνεργασία με κοινωνικές ομάδες και άτομα επιρροής της τοπικής κοινωνίας δημιουργώντας ένα δίκτυο που θα προωθεί τη σωματική και ψυχική υγεία των κατοίκων, παρέχοντας εναλλακτικές λύσεις στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. Ταυτόχρονα εξασφαλίσαμε επιστημονική εγκυρότητα στελεχώνοντας το Κέντρο με διεπιστημονική ομάδα, κατάλληλα εκπαιδευμένη, η οποία συντόνιζε τις προσπάθειες μας.

Με πολλή δουλειά, ξεπερνώντας σκοπέλους και ύφαλους έχουμε να επιδείξουμε ένα αξιόλογο πολυεπίπεδο έργο, για το οποίο μπορούμε να αισθανόμαστε περήφανοι. 

Θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και πίστη να ευαισθητοποιούμε και κινητοποιούμε την τοπική κοινωνία, αφού χωρίς πίστη και ΕΛΠΙΔΑ, η πρόληψη των ναρκωτικών δεν μπορεί να γίνει υπόθεση όλων μας.
Η Πρόεδρος
Μαρία Παυλίδου-Βασιλειάδου
Οικονομολόγος-Δικηγόρος
Δημοτική Σύμβουλος Καλαμαριάς