Δράσεις σε εξέλιξη


Ομάδα Γονέων στην Αγία Παρασκευή

αναρτήθηκε στις 13 Φεβ 2020, 2:35 π.μ. από το χρήστη ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΔΙΤΣΚΟΣ

«ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ», 2020

Το Κέντρο Πρόληψης ΕΛΠΙΔΑ σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αγ. Παρασκευής, διοργανώνει ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ με τίτλο «Εμείς και τα παιδιά μας».

Στόχος μας στην ομάδα γονέων είναι να ενδυναμωθούν οι γονείς στο ρόλο τους, να ενθαρρυνθούν να μοιραστούν προβληματισμούς, να αναγνωρίσουν δικά τους συναισθήματα, να εξασκηθούν σε δεξιότητες επικοινωνίας, οριοθέτησης, διαχείρισης συγκρούσεων και να κατανοήσουν ότι ζητήματα που αφορούν τη σχέση με τα παιδιά τους μπορεί να συναντιούνται και σε πολλές άλλες οικογένειες. Η ειδικότερη θεματολογία θα προκύψει μέσα από τις ανάγκες των συμμετεχόντων, με στόχο να επικεντρωθεί σ’ αυτές που σχετίζονται με το αναπτυξιακό στάδιο των παιδιών του δημοτικού.

Εάν είσαι γονιός που προβληματίζεσαι και αναζητάς δημιουργικούς τρόπους να σχετιστείς με το παιδί και το ρόλο σου, σε προσκαλούμε να συμμετάσχεις σε μια ομάδα συζήτησης, που θα πραγματοποιηθεί σε 10 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις (χωρίς οικονομική επιβάρυνση) κάθε Πέμπτη, ώρες 18:30 – 20:30.

Προϋπόθεση για τη λειτουργία της ομάδας είναι να  συμμετέχουν κατ’ ελάχιστο 15 γονείς.

Έναρξη: Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής : Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020

Συντονίστρια: Γκιούρκα Γεωργία, Ψυχολόγος, MSc Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Δραματοθεραπεύτρια

Μέθοδος: Βιωματική

Χώρος διεξαγωγής: Δημοτικό Αγ. Παρασκευής

Δηλώσεις συμμετοχής: Δημοτικό Αγ. Παρασκευής


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα. Γκιούρκα Γεωργία.

Λήξη Ομάδας Γονέων για Μπαμπάδες

αναρτήθηκε στις 12 Φεβ 2020, 12:46 π.μ. από το χρήστη ΕΛΠΙΔΑ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ   [ ενημερώθηκε 12 Φεβ 2020, 12:51 π.μ. ]

«Μπαμπά είσαι πολύτιμος, μην το ξεχνάs!»
Ολοκληρώσαμε το ταξίδι 18 συναντήσεων... ένα ταξίδι που απευθυνόταν αποκλειστικά σε μπαμπάδες... μπαμπάδες που είχαν πολλά να πουν...μπαμπάδες που αναγνωρίζουν τη σημαντικότατα του ρόλου τους, που προσπαθούν να ανταποκριθούν σε αυτόν, άλλες φορές με περισσότερη και άλλες φορές με λιγότερη επιτυχία...αλλά που δεν σταματούν ποτέ να προσπαθούν... να προσπαθούν τόσο για τον εαυτό τους όσο και για τα πρόσωπα που αγαπούν και νοιάζονται.
Σε αυτό το ταξίδι παίξαμε, διασκεδάσαμε, συγκινηθήκαμε, ανακαλύψαμε ότι υπάρχουν και άλλοι μπαμπάδες που δυσκολεύονται (αλήθεια πόσο ανακουφιστικό είναι αυτό!), ακούσαμε νέες ιδέες, ακούσαμε και εκφράσαμε τα θέλω και τις ανάγκες μας, αναστοχαστήκαμε.
Εύχομαι αυτή η εμπειρία να συμβάλλει ώστε να μην ξεχάσουμε ποτέ πόσο σημαντικά πρόσωπα είμαστε.

ΥΓ. Αν όμως κάποιες φορές συμβεί, μπορούμε να ανατρέξουμε σε κάτι μικρά χαρτάκια που φτιάξαμε...κάτι έχουν να μας πουν!!!

Ο συντονιστής
Μεδίτσκος Ανδρέας
Για περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα και για τη δυνατότητα συμμετοχής σε μια επόμενη πατήστε εδώ.Ομάδα Γονέων σε συνεργασία με τους Παιδικούς Σταθμούς του Δ. Θέρμης

αναρτήθηκε στις 19 Νοε 2019, 12:33 π.μ. από το χρήστη ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΔΙΤΣΚΟΣ   [ ενημερώθηκε 19 Νοε 2019, 12:35 π.μ. ]

Το Κέντρο Πρόληψης «ΕΛΠΙΔΑ» σε συνεργασία με τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας - Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής του Δ. Θέρμης διοργανώνουν ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ με τίτλο «Εμείς και τα παιδιά μας».

Οι γονείς στο καθημερινό ταξίδι μεγαλώματος των παιδιών τους έρχονται αντιμέτωποι με προκλήσεις και δυσκολίες και συχνά αναρωτιούνται τι καλύτερο θα μπορούσαν να κάνουν, πόσο πιο αποτελεσματικοί ή «σωστοί» θα μπορούσαν να είναι. Μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον συνύπαρξης με τους άλλους, οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν προσωπικές εμπειρίες, να αναδείξουν προβληματισμούς και ανησυχίες που συναντούν καθημερινά στην οικογενειακή τους πραγματικότητα και να αναζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης που ταιριάζουν στις δικές τους ιδιαίτερες ανάγκες.

Η Ομάδα ξεκίνησε την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, στον Παιδικό Σταθμό Θέρμης και θα ολοκληρώσει το ταξίδι της σε 15 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Μεδίτσκο Ανδρέα, Κοινωνιολόγο, ΜΑ Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης, Στέλεχος του Κ.Π. «ΕΛΠΙΔΑ»

Ομάδα Γονιών "Μπαμπά, είσαι πολύτιμος, μην το ξεχνάς!"

αναρτήθηκε στις 4 Οκτ 2019, 12:32 π.μ. από το χρήστη ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΔΙΤΣΚΟΣ

Τ
ο Κέντρο Πρόληψης «ΕΛΠΙΔΑ», διοργανώνει ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ αποκλειστικά για μπαμπάδες.

Οι σημερινοί μπαμπάδες, που αναλαμβάνουν όλο και μεγαλύτερο ρόλο στην ανατροφή και φροντίδα των παιδιών τους, ορίζουν εκ νέου την έννοια της πατρότητας. Ρόλος μοναδικός, ωστόσο, με προκλήσεις και απαιτήσεις, που χρειάζεται υποστήριξη και καθοδήγηση, ώστε να είναι σε θέση να δώσει στο παιδί τα κατάλληλα εφόδια για ψυχική υγεία και να το βοηθήσει να αναπτυχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στόχος της ομάδας γονέων είναι να υποστηρίξει τους μπαμπάδες στο δύσκολο ρόλο τους. Να τους βοηθήσει να αναγνωρίσουν τα δικά τους συναισθήματα, να εξασκηθούν σε δεξιότητες επικοινωνίας, πειθαρχίας, διαχείρισης συγκρούσεων να επαναξιολογήσουν πεποιθήσεις και προσδοκίες και να κατανοήσουν ότι τα προβλήματα τους, που αφορούν στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους, μπορεί να συναντιούνται και σε πολλές άλλες οικογένειες.

Εάν είσαι μπαμπάς που προβληματίζεσαι και αναζητάς δημιουργικούς τρόπους να σχετιστείς με το παιδί και το ρόλο σου, σε προσκαλούμε να συμμετάσχεις σε μια ομάδα συζήτησης, που θα πραγματοποιηθεί σε 15 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις (χωρίς οικονομική επιβάρυνση) κάθε Παρασκευή, ώρες 18:00-20:00.


Έναρξη: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019

Συντονιστής: Μεδίτσκος Ανδρέας, Κοινωνιολόγος, ΜΑ Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης

Μέθοδος: Βιωματική

Χώρος διεξαγωγής: : Κ.Π. «ΕΛΠΙΔA», Ησιόδου 10, Ν. Κρήνη

Προθεσμία συμμετοχής : Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019

Δηλώσεις συμμετοχής: Κ.Π. «ΕΛΠΙΔA», Τηλ.: 2310442044, Φαξ: 2310442043, email: kpelpida@gmail.com


Φόρμα δήλωσης συμμετοχής*Προϋπόθεση για τη λειτουργία της ομάδας είναι να συμμετέχουν κατ’ ελάχιστο 15 γονείς.

**Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

***Χωρίς οικονομική επιβάρυνση

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών 2019

αναρτήθηκε στις 12 Ιουν 2019, 3:26 π.μ. από το χρήστη ΕΛΠΙΔΑ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ   [ ενημερώθηκε 12 Ιουν 2019, 3:32 π.μ. ]


26 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών  
 Σε μια περίοδο που ακόμη βιώνουμε τις επιπτώσεις  της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και που παρατηρούμε αλλαγή στον τρόπο, τις συνθήκες, αλλά και τις αιτίες της χρήσης, η πρόληψη παραμένει η κύρια απάντηση στην αντιμετώπιση του φαινομένου, μέσα από την ενδυνάμωση της προσωπικότητα του ατόμου ώστε να αντιμετωπίσει τις εν δυνάμει δυσκολίες της ζωής και να μπορέσει να αποφύγει γεγονότα με αρνητικές συνέπειες για τη ζωή του και τη βελτίωση του σχετίζεται με άλλα άτομα του περιβάλλοντός τους και την ευρύτερη κοινότητα.
Το Κέντρο Πρόληψης ΕΛΠΙΔΑ, διοργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019, από 19.30-22.30
στον αύλιο χώρο του ΚΠ ΕΛΠΙΔΑ με τίτλο
 
«Πρόληψη: Διαβάζω, Συμμετέχω, Παρακολουθώ».
Κεντρικός σκοπός  της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση, μικρών και μεγάλων, σε βασικές έννοιες της πρόληψης όπως :
 
α) η εξωστρέφεια και η συμμετοχή σε κοινά δρώμενα με στόχο νέες γνωριμίες ή ανάπτυξη/βελτίωση σχέσεων με άτομα που γνωρίζουμε λιγότερο ή καθόλου, 

β) η αλληλεγγύη, η αποδοχή του διαφορετικού και το μοίρασμα με άλλους ανθρώπους της κοινότητας μέσα από την ανταλλαγή βιβλίων που έχουμε διαβάσει και κάθονται σκονισμένα στη βιβλιοθήκη, έτσι ώστε να γίνει διακίνηση της γνώσης και τις εμπειρίες, ή παλιών παιχνιδιών σε άριστη κατάσταση, ώστε οι μικροί μας φίλοι να ενισχύσουν το αίσθημα του αποχωρισμού αγαπημένων παιχνιδιών και του μοιράσματος με άλλα παιδιά και να βιώσουν τη χαρά της απόκτησης ενός καινούργιου αν και χρησιμοποιημένου παιχνιδιού,

γ) η ανταλλαγή σκέψεων, ιδεών και αξιών μέσα από την παρακολούθηση και συζήτηση ποιοτικών εκπαιδευτικών ταινιών, 

δ) η ενίσχυση του δεσμού των γονιών και των παιδιών καθώς η από κοινού συμμετοχή σε ποιοτικές δράσεις δίνει την ευκαιρία να περάσουν αμφότεροι εποικοδομητικό χρόνο.

Η Ελπίδα ευελπιστεί να δώσει με τη δράση αυτή ένα μήνυμα ότι δεν είναι ουτοπία, ένας διαφορετικός τρόπος σχετίζεσθαι των ανθρώπων, έξω από στερεότυπα καταναλωτισμού, ατομισμού και ρατσισμού. 
 
Για περισσότερες πληροφορίες και για να ενημερωθείτε για τα προγράμματα και τις δράσεις της «ΕΛΠΙΔΑΣ», μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Βάσω Ασκητοπούλου «Fortinite: Εθισμός ή διασκέδαση;»

αναρτήθηκε στις 8 Φεβ 2019, 2:10 π.μ. από το χρήστη ΕΛΠΙΔΑ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

Ο
ι γονείς και οι εκπαιδευτικοί ακούνε τα παιδιά αλλά κυρίως τους εφήβους να μιλάνε μεταξύ τους για κάτι που ονομάζεται «Fortinite».  Μπορεί να έχετε ακούσει αυτή τη λέξη και να έχετε αναρωτηθεί σχετικά με αυτήν την τρέλα. Δεν είστε οι μόνοι!


 
Τι είναι το Fortinite
Είναι ένα παιχνίδι επιβίωσης στο οποίο οι παίκτες μπορούν να παίξουν είτε ατομικά είτε ομαδικά αναζητώντας πόρους και όπλα σε ένα νησί που θα τους βοηθήσουν  να είναι οι τελευταίοι που θα παραμείνουν ζωντανοί.

Τα υπερ
Αρχικά ένας από τους σημαντικότερους ισχυρισμούς είναι ότι είναι ένα δωρεάν παιχνίδι. Τα παιδιά δε χρειάζεται να ζητήσουν χρήματα προκειμένου να το αγοράσουν όπως συμβαίνει με άλλα παρόμοια παιχνίδια. Επιπλέον είναι διαθέσιμο σε ποικίλες συσκευές συμπεριλαμβανομένου και των έξυπνων τηλεφώνων. To καρτουνίστικο ύφος και η χιουμοριστική φύση του παιχνιδιού παρέχει τις εγγυήσεις ότι οι χρήστες δε θα πάρουν ιδιαίτερα σοβαρά τους σκοτωμούς που διαδραματίζονται στο παιχνίδι. Πως μπορεί άλλωστε να πάρει κάποιος στα σοβαρά ένα παιχνίδι που δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να αλλάξουν ρούχα στους ήρωες τους (από αστροναύτες μέχρι υπερ ήρωες) και να τους βάζουν να χορεύουν; Τέλος, το παιχνίδι ενισχύει δεξιότητες συνεργασίας. Μπορούν να δουλέψουν ως ομάδα, να παίξουν με φίλους όσο κοντά ή μακριά και να βρίσκονται και να επικοινωνήσουν μαζί τους. 

Τα κατά
Ενώ υπάρχουν φωνές που ισχυρίζονται ότι το «Fortnite» δεν αποτελεί τη βασική πηγή των προβλημάτων που παρουσιάζονται τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι, υπάρχουν πολλοί γονείς και εκπαιδευτικοί που διαφωνούν, ισχυριζόμενοι ότι το παιχνίδι αποτελεί ένα σημαντικό διασπαστικό και εθιστικό παράγοντα τόσο μέσα όσο και έξω από τις σχολικές αίθουσες. Αποτελεί το κύριο θέμα συζητήσεων των παιδιών σχετικά με το σε ποιο επίπεδο έφτασαν, ποιον σκότωσαν και πόσο αργά έκατσαν χθες το βράδυ προκειμένου να το ολοκληρώσουν.  Επειδή οι ήρωες του παιχνιδιού μπορούν να πεθάνουν και να ξαναγεννηθούν κατευθείαν, κάνει το παιχνίδι ιδιαίτερα εθιστικό. Έχει υπολογισθεί ότι περίπου 150 εκατομμύρια χρήστες διαφόρων πλατφορμών παίζουν «Fortinite». Αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο το ίδιο το παιχνίδι. Εξαιτίας του «youtube» και άλλων παρόμοιων ιστοσελίδων τα παιδιά παρακολουθούν τους αγαπημένους τους  «youtubers» να παίζουν, μαθαίνουν  νέες στρατηγικές και κόλπα με απώτερο σκοπό να μπορέσουν να είναι αυτοί οι νικητές του παιχνιδιού. Επίσης, παρ’ όλο τον καρτουνίστικο χαρακτήρα του παιχνιδιού αλλά και τις χιουμοριστικές επιλογές που μπορεί να κάνει κανείς  κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ο βασικός σκοπός δεν παύει να είναι η χρησιμοποίηση όπλων προκειμένου να σκοτώσει τους άλλους παίκτες.

Η απάντηση λοιπόν στο ερώτημα του τίτλου δεν είναι εύκολη. Ίσως θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι το «Fortnite» δεν είναι κάτι που απειλεί ενήλικες και παιδιά όταν: 
• τίθενται  σαφή χρονικά όρια ενασχόλησης με το διαδικτυακό παιχνίδι.
• οι γονείς εξοικειώνονται οι ίδιοι με τη χρήση του συγκεκριμένου παιχνιδιού, προκειμένου να μπορέσουν να ελέγξουν και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους. 
• οι γονείς,  οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι μαθητές εκπαιδεύονται σε θέματα πρόληψης των κινδύνων χρήσης Παιχνιδιών και Διαδικτύου, μέσω συνεχών, βιωματικών και συμμετοχικών διαδικασιών.
• προωθούνται  υγιείς διαπροσωπικές και γονικές  σχέσεις  κατά την παιδική ηλικία και βελτιώνονται οι κοινωνικές δεξιότητες κατά τη διάρκεια της εφηβείας.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να ενημερωθείτε για τα προγράμματα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» για την πρόληψη των κινδύνων χρήσης Παιχνιδιών και Διαδικτύου, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Μεδίτσκο Ανδρέα

Ομιλία "Μπορούμε να προλάβουμε τη Βία στο Σχολείο"

αναρτήθηκε στις 14 Δεκ 2018, 3:31 π.μ. από το χρήστη ΕΛΠΙΔΑ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

Tο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων Ελπίδα σε συνεργασία με το Δημοτικό σχολείο Αγ. Παρασκευής και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου διοργανώνουν ομιλία με θέμα:

 "Μπορούμε να προλάβουμε τη Βία στο Σχολείο;".
Στην εκδήλωση θα επιχειρήσουμε να ορίσουμε το φαινόμενο της σχολικής βίας στις πραγματικές του διαστάσεις, να αναζητήσουμε -με σεβασμό πάντα στην πολυπλοκότητά του- αιτίες και πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης και τελικά θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια μορφή στη θέση που μπορεί ο καθένας από μας να ενσαρκώσει για να σπάσει τον κύκλο της Βίας στο Σχολείο. 
Ομιλήτρια θα είναι η Δρακοπούλου Μαριάννα, Κλινική Ψυχολόγος, Στέλεχος του Κ.Π Ελπίδα, Ψυχαναλύτρια και Χοροθεραπεύτρια. Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση.
Στην εκδήλωση μπορεί να παρευρεθεί ο καθένας που αναρωτιέται πώς θα μπορούσε να συμβάλει μέσα από το δικό του ρόλο στη συρρίκνωση του φαινομένου

Χώρος διεξαγωγής: Δημοτικό Σχολείο Αγ. Παρασκευής, Δ. Θέρμης. Ώρα: 18.00

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Δρακοπούλου Μαριάννα

Υλοποίηση προγράμματος πρόληψης της ενδοσχολικής βίας στο 2ο Γυμνάσιο Περαίας

αναρτήθηκε στις 7 Δεκ 2018, 12:03 π.μ. από το χρήστη ΕΛΠΙΔΑ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ   [ ενημερώθηκε 14 Δεκ 2018, 3:16 π.μ. ]

Τ
ο Κέντρο Πρόληψης «ΕΛΠΙΔΑ» εδώ και 20 χρόνια διοργανώνει σεμινάρια για εκπαιδευτικούς Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, με θεματολογία που εναλλάσσεται ανάλογα με τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας και των σύγχρονων πολιτικών πρόληψης. 
Τη φετινή σχολική χρονιά πρόκειται να υλοποιήσει πρόγραμμα πρόληψης της ενδοσχολικής βίας με τίτλο: 
«Σπάσε… τη βία στο σχολείο», στο 2ο Γυμνάσιο Περαίας. 
Σκοπός του προγράμματος είναι η πρόληψης της βίας και της επιθετικότητας στον χώρο του σχολείου, ενώ στόχοι αυτού είναι η: 
• ανάπτυξη καλύτερων σχέσεων των παιδιών μεταξύ τους,
• ανάπτυξη κοινωνικών και προσωπικών δεξιοτήτων
• αντιμετώπιση των προκλήσεων και των επιρροών
 Αρχικά θα υλοποιηθεί 2ημερο σεμινάριο, 10 και 17 Δεκεμβρίου 2018 στους εκπαιδευτικούς του σχολείου με στόχο αφενός την κατανόηση βασικών εννοιών του προγράμματος αφετέρου την εξοικείωση με τεχνικές προσέγγισης βιωματικής μάθησης. 
Έπειτα θα ακολουθήσει η εφαρμογή του προγράμματος από τους εκπαιδευτικούς στους μαθητές συνολικής διάρκειας δέκα εργαστηρίων, με παράλληλη Ομάδα εποπτείας για τους εκπαιδευτικούς που θα συντονίζεται από τους Γκιούρκα Γεωργία και Μεδίτσκο Ανδρέα. Στόχος της συγκεκριμένης ομάδας είναι η στήριξη των εκπαιδευτικών καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους συντονιστές του προγράμματος.

Ομιλία για γονείς στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος

αναρτήθηκε στις 30 Νοε 2018, 3:53 π.μ. από το χρήστη ΕΛΠΙΔΑ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

Τ
ο Κέντρο Πρόληψης «ΕΛΠΙΔΑ», στα πλαίσια των δράσεων που αναπτύσσει για την υποστήριξη της οικογένειας, ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πανοράματος, και θα υλοποιήσει ομιλία με τίτλο
«Εξαρτήσεις»
Στόχος της εισήγησης είναι η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το φαινόμενο και την πορεία της εξάρτησης καθώς και τους αιτιολογικούς παράγοντες αυτής.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 3/12/2018, 18:00 – 20:00, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κο Μαυρομιχάλη Αναστάση.

Αυτοεκτίμηση & Όρια: Μεγαλώνοντας Αυτόνομα Παιδιά

αναρτήθηκε στις 28 Νοε 2018, 12:12 π.μ. από το χρήστη ΕΛΠΙΔΑ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ   [ ενημερώθηκε 29 Νοε 2018, 3:54 π.μ. ]

Η
"ΕΛΠΙΔΑ" σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής και το Δημοτικό Σχολείο, διοργανώνει ομιλία με τίτλο:

"Αυτοεκτίμηση & Όρια: Μεγαλώνοντας Αυτόνομα Παιδιά"

την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 18:00, στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής, Δ. Θέρμης.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Μελετίδου Λουκία.

1-10 of 54