"Αλλαγές και Προκλήσεις στην Επικοινωνία της Οικογένειας"

αναρτήθηκε στις 20 Ιαν 2021, 2:39 π.μ. από το χρήστη ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΔΙΤΣΚΟΣ   [ ενημερώθηκε 20 Ιαν 2021, 2:39 π.μ. ]
Το Κέντρο Πρόληψης Ελπίδα, με το νέο έτος,  συνεχίζει τις βραχείες παρεμβάσεις υποστήριξης της οικογένειας, υπό τη μορφή διαδικτυακών σεμιναρίων. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης θεματικής ενότητας, με τίτλο: «Ζώντας με το καινούριο», συνεχίζουμε με την υλοποίηση της  δεύτερης θεματικής με τίτλο: «Αλλαγές και προκλήσεις στην επικοινωνία της οικογένειας».

Στη συγκεκριμένη θεματική, θα προσπαθήσουμε να διερευνήσουμε το πώς η νέα συνθήκη της πανδημίας του Covid-19 που έχει επηρεάσει την καθημερινότητά, τις συνήθειες και τις ανάγκες μας, επιφέρει αλλαγές και νέες προκλήσεις στην επικοινωνία της οικογένειάς μας. Πως διαμορφώνεται η επικοινωνία και τι χαρακτηριστικά αναδύονται, τόσο στο στενό πλαίσιο μεταξύ των μελών μιας οικογένειας όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο (συγγενείς και φίλοι). Τι συναισθήματα ανακινεί, τι απαιτήσεις δημιουργεί και ποιες μετακινήσεις απαιτεί όλη αυτή η αλλαγή στον τρόπο που σχετιζόμαστε με τα μέλη της οικογένειάς μας; 

Η θεματική, όπως και όλες οι θεματικές αυτών των βραχέων παρεμβάσεων για την οικογένεια,  διαρκεί 3 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις  και ως απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι να μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει το σύνολό της.

Προσκαλούμε τους γονείς σε μια διαδικτυακή συζήτηση με στόχο να πειραματιστούμε  με τη στάση της «ευγενικής περιέργειας», για όλα αυτά που αλλάζουν τόσο μέσα μας όσο και στην οικογένειά μας, καθώς και για όλα αυτά που παραμένουν σταθερά.

Στη δράση μπορούν να συμμετάσχουν γονείς της περιοχής ευθύνης μας (Δήμοι Καλαμαριάς, Θέρμης, Θερμαϊκού, Πυλαίας-Χορτιάτη), με παιδιά όλων των ηλικιών. Ξεκινάμε τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, 5.30-7.30μμ., και συνεχίζουμε στις 8 και 15 Φεβρουαρίου 2021.

Για να δηλώσετε συμμετοχή μπείτε στον παρακάτω σύνδεσμο μέχρι την Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdu7LORPpP-leTdbSUrgu-X71fk9Yt8FAcWMPEhKdYmylVyvg/viewform?usp=sf_link

Μετά τη δήλωση συμμετοχής σας, θα σας αποσταλούν οι λεπτομέρειες και οι κωδικοί εισόδου στη συνάντηση. Αριθμός συμμετεχόντων: 10-18 άτομα. Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.

Συντονίστριες αυτού του κύκλου συναντήσεων είναι οι κ.κ. Γκιούρκα Γεωργία και Μελετίδου Λουκία, Ψυχολόγοι του Κέντρου Πρόληψης.

Comments