Ολοκλήρωση Ομάδων Γονέων στους Δήμους Καλαμαριάς, Θερμαϊκού, Πυλαίας - Χορτιάτη

αναρτήθηκε στις 16 Απρ 2014, 1:17 π.μ. από το χρήστη ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΛΠΙΔΑ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο
ι γονείς στο καθημερινό ταξίδι μεγαλώματος των παιδιών τους έρχονται αντιμέτωποι με προκλήσεις και δυσκολίες και συχνά αναρωτιούνται τι καλύτερο θα μπορούσαν να κάνουν, πόσο πιο αποτελεσματικοί ή "σωστοί" θα μπορούσαν να είναι. 
Η εμπειρία της "Ελπίδας" καθρεφτίζει την ανάγκη των ανθρώπων να βρεθούν με άλλους γονείς, να βιώσουν την εμπειρία του μοιράσματος κοινών προβληματισμών, δυσκολιών και ανησυχιών, μια εμπειρία που αυτόματα παρέχει μια αίσθηση 
ασφάλειας και αλληλουποστήριξης, έναν κοινό τόπο του "μαζι".
Η "Ελπίδα", υλοποιήσε για την περίοδο Φεβρουάριος - Μάιος 2014 Ομάδες Γονιών στους Δήμους Καλαμαριάς, Θερμαϊκού και Πυλαίας - Χορτιάτη στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 70 γονείς παιδιών προσχολικής και παιδικής ηλικίας.
Στόχος μας στις ομάδες Γονέων είναι να αναγνωρίσουν οι γονείς τα δικά τους συναισθήματα, να εξασκηθούν σε δεξιότητες επικοινωνίας, πειθαρχίας και διαχείρισης συγκρούσεων και να κατανοήσουν ότι τα προβλήματα τους μπορεί να συναντιούνται ταυτόχρονα σε πολλές οικογένειες. 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει  10 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις (χωρίς οικονομική επιβάρυνση).
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προσφερόμενες δράσεις στους γονείς μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα στελέχη της "Ελπίδας". 

Φωτογραφικά Στιγμιότυπα


Ομάδα Γονέων Δ. Καλαμαριάς


1η Ομάδα Γονέων Δ. Θερμαϊκού


2η Ομάδα Γονέων Δ. Θερμαϊκού

Ομάδα Γονέων Δ. Πυλαίας - Χορτιάτη