ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

αναρτήθηκε στις 8 Οκτ 2015, 12:11 π.μ. από το χρήστη ΕΛΠΙΔΑ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ   [ ενημερώθηκε 9 Οκτ 2015, 10:33 μ.μ. ]
ολοκληρώθηκε το βιωματικό σεμινάριο που απευθύνονται σε νηπιαγωγούς με τίτλο: «Μια φορά κι έναν καιρό… στην Ελπίδα» με κύριο σκοπό την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και των αξιών ζωής στην εκπαίδευση και πραγματοποιήθηκε στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2015 στην ΕΛΠΙΔΑ. 
Συμμετείχαν 17 νηπιαγωγοι από τα νηπιαγωγεία : Αγγελοχωρίου, 2ο Θέρμης, 1ο, 7ο, 8ο, 12ο, 13ο, 14ο, 16ο, 20ο, 22ο & 27ο Καλαμαριάς, 2ο Καρδίας, 1ο Ν.Επιβατών, 3ο Περαίας.
οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο δουλειάς της ΕΛΠΙΔΑΣ και να κινητοποιηθούν στην υλοποίηση του προγράμματος που στοχεύει να ενισχύσει στα παιδιά την αυτοεκτίμηση και τη δυνατότητα να εμπιστεύονται τον εαυτό τους, τα συναισθήματά τους και τις επιλογές τους, αλλά και να έρθουν σε επαφή με αξίες όπως ο σεβασμός, η αγάπη, η ειλικρίνεια που διαπλάνονται αυτή τη χρονική περίοδο στα παιδιά.
Ακολούθως οι νηπιαγωγοί θα συμμετέχουν σε ολιγομελείς ομάδες εποπτείας σε όλη τη διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος στους μαθητές τους, παίρνοντας υλικό αλλά και υποστήριξη στις δυσκολίες που θα συναντήσουν κατά την εφαρμογή του.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τους συντονιστές των ομάδων εποπτείας κ. Γ.Γκιούρκα, Μ.Δρακοπούλου και Α.Μεδίτσκο.