Βιωματικό Εργαστήριο: «Προκλήσεις και νέοι ρόλοι στις συνθήκες του κορωνοϊού»

αναρτήθηκε στις 24 Σεπ 2020, 11:48 μ.μ. από το χρήστη ΕΛΠΙΔΑ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
Στις παρούσες συνθήκες, λόγω του κορωνοϊού, η σχολική κοινότητα βρίσκεται στο επίκεντρο διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης. Η κύρια ευθύνη φαίνεται να ανατίθεται στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι καλούνται να προσαρμόσουν το παιδαγωγικό τους έργο έτσι ώστε να εκπληρώνουν τους ποικίλους θεσμικούς τους ρόλους αλλά και να ανταποκρίνονται στις αυξημένες προσδοκίες των μαθητών και των γονέων τους. Εκτιμούμε ότι αυτή η δυναμική γεννά συναισθήματα, σκέψεις και βιώματα στους εκπαιδευτικούς, που είναι δύσκολο, πολλές φορές, να τα διαχειριστούν μοναχοί τους, εάν δεν ανήκουν σε βιώσιμες εκπαιδευτικές  κοινότητες αλληλο-υποστήριξης και αλληλεγγύης.

Με αυτό το σκεπτικό, το Κέντρο Πρόληψης ΕΛΠΙΔΑ σε συν-διοργάνωση με την Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Κασσώτη Όλγα και την Αντιδημαρχία Παιδείας Δ. Θέρμης, προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων του Δ. Θέρμης όπως δηλώσουν συμμετοχή στο βιωματικό εργαστήρι με τίτλο: «Προκλήσεις και νέοι ρόλοι στις συνθήκες του κορωνοϊού».

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να οικοδομηθεί ένας ασφαλής χώρος συζήτησης, κατάθεσης εμπειριών, μοιράσματος, ζύμωσης και αναζήτησης-ανακάλυψης αποθεμάτων σχετικά με τις νέες συνθήκες, οι οποίες διαμορφώνονται στα σχολεία.

Το βιωματικό εργαστήρι θα υλοποιηθεί σε 3 δίωρες διαδικτυακές συναντήσεις, οι οποίες θα έχουν ενιαίο χαρακτήρα. Συνακόλουθα, οι εκπαιδευτικοί που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής, δεσμεύονται ότι θα παρακολουθήσουν το σύνολο των συναντήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες και για αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα στελέχη του Κέντρου κ.κ. Δρακοπούλου Μαριάννα και Μεδίτσκος Ανδρέας.

Comments