ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ HIV/AIDS ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

αναρτήθηκε στις 25 Νοε 2016, 2:47 π.μ. από το χρήστη ΕΛΠΙΔΑ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ   [ ενημερώθηκε 28 Νοε 2016, 1:22 μ.μ. ]
Στα πλαίσια της Παγκόσμια Ημέρας κατά του AIDS το ΚΠ ΕΛΠΙΔΑ σε συνεργασία με το Κέντρο Ζωής, οργανώνει ενημερωτική καμπάνια ευασθητοποίησης για τους μαθητές των Λυκείων της Καλαμαριάς το δεκαπενθήμερο 27/11 - 8/12/2016.  Στο βιωματικό εργαστήριο διάρκειας 2 διδακτικών ωρών θα συμμετέχουν 900 μαθητές από το 4ο Λύκειο Καλαμαριάς (9 τμήματα) και το 1ο ΕΠΑΛ Καλαμαριάς (27 τμήματα).
Το εργαστήριο περιλαμβάνει : 
  • Συζήτηση με τους μαθητές, από έναν εκπρόσωπο του «Κέντρου Ζωής» Θεσσαλονίκης, γύρω από τις παρακάτω θεματικές: τι είναι το HIV και τι είναι το AIDS, η διάγνωση και η θεραπεία του, οι τρόποι μετάδοσης και μη μετάδοσής τους και τέλος οι τρόποι προφύλαξης. 
  • Βιωματική επεξεργασία, με συντονιστές στελέχη του Κέντρου Πρόληψης «ΕΛΠΙΔΑ», την έννοια της πρόληψης στα πλαίσια της σεξουαλικής συμπεριφοράς, τους τρόπους που μπορούν να φροντίσουν τον εαυτό τους και το σώμα τους, υγιείς στάσεις και συμπεριφορές ως προς τη σεξουαλικότητα και στοιχεία που θα τους κινητοποιήσουν ώστε να αναζητήσουν βοήθεια και υποστήριξη.
Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή για να πραγματοποιηθεί η παρέμβαση στους μαθητές του σχολείου σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους Γκιούρκα Γεωργία, Δρακοπούλου Μαριάννα και Μεδίτσκο Ανδρέα στα τηλ. 2310442043-44.