ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ STOP ΣΤΟ "ΣΤΙΓΜΑ"

αναρτήθηκε στις 25 Νοε 2016, 2:39 π.μ. από το χρήστη ΕΛΠΙΔΑ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ   [ ενημερώθηκε 28 Νοε 2016, 1:03 μ.μ. ]
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS Κέντρο Πρόληψης «ΕΛΠΙΔΑ» σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας, Αλληλεγγύης & Δημόσιας Υγείας, το Κέντρο Ζωής Θεσσαλονίκης και η Α’ Παθολογική του ΑΧΕΠΑ, πραγματοποιούν από κοινού εκδήλωση την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2016 στις 18.15 το απόγευμα, στο Θεατράκι της «οδού Χηλής» (Χηλής 12 & Τριπόλεως).

Στην εκδήλωση με θέμα «Πρόληψη του HIV/AIDS στους νέους: ο ρόλος των γονέων, του σχολείου και του γιατρού» θα μιλήσουν:

  • Ο Παναγιώτης Κολλάρας, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ, Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, θα αναπτύξει το θέμα «Η Λοίμωξη HIV στην Ελλάδα σήμερα»
  • Ο Απόστολος Πελτέκης, Κλινικός Ψυχολόγος στο Κέντρο Ζωής, θα αναφερθεί στο θέμα «HIV & Γυναίκα: η ιδιαίτερη ευαλωτότητα των νέων γυναικών στον HIV»
  • Η Βάσω Ασκητοπούλου, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, MSc Κοινωνικής Ψυχιατρικής, Med Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Σύμβουλος Τοξικοεξάρτησης θα αναλύσει το θέμα «Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση:ο ρόλος των γονιών και του σχολείου».

Την ίδια μέρα, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 7 το απόγευμα στην πλατεία Δημαρχείου, θα υπάρχουν ενημερωτικά stand διαφόρων  φορέων (ΚΠ ‘ΕΛΠΙΔΑ’, Κέντρο Ζωής, Praksis, ΚΕΘΕΑ-Ανάδυση, ΕΚΚΕΕ ΟΚΑΝΑ, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ, ThessCheckpoint, ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΝΑΡΚΩΜΑΝΕΙΣ)  για να πληροφορούν τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους,  σχετικά με το θέμα. Η Θεατρική Ομάδα του Κέντρου Ζωής υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Μ. Γρίβα (Ubu Art Crew) θα παρουσιάσει ένα δρώμενο, ενώ το Μουσικό Σχήμα της Ρ. Τσελεπίδου και του Κυρατσού θα παίξει και θα τραγουδήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον ίδιο χώρο η ΜΚΟ Praksis, με ειδικευμένο προσωπικό θα πραγματοποιεί αυτή τη μέρα δωρεάν ταχεία εξέταση για την HIV λοίμωξη, σε όσους πολίτες το επιθυμούν.

 Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Β. Ασκητοπούλου (ΚΠ ΕΛΠΙΔΑ-2310442044) ή τον κ. Α.Πελτέκης (Κέντρο Ζωής – 2310 237040).