ΒΡΕΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΟΥ ... ΒΡΕΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ!

αναρτήθηκε στις 13 Σεπ 2015, 8:18 π.μ. από το χρήστη ΕΛΠΙΔΑ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ   [ ενημερώθηκε 15 Σεπ 2015, 12:24 π.μ. ]
Ξεκινώντας δυναμικά τη φετινή χρονιά, η ΕΛΠΙΔΑ βρέθηκε στο Φεστιβάλ του ΟΚΑΝΑ που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Παραλία, για να στηρίξει κι η ίδια με θέρμη το σύνθημα «Εθισμένοι στη Ζωή». Στο Φεστιβάλ συναντήθηκαν φορείς της Πρόληψης, της Θεραπείας και της Επανένταξης, με στόχο αφενός την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από το ζήτημα των εξαρτήσεων και αφετέρου την παρότρυνση σε ενεργή συμμετοχή και δράση.
Η εκδήλωση περιελάμβανε: περίπτερα ενημέρωσης των φορέων που συμμετείχαν (ΟΚΑΝΑ, Κέντρα Πρόληψης, ΚΕΘΕΑ, Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας -ΑΠΘ, Τμήμα Αποκατάστασης Εξαρτημένων Ατόμων «ΙΑΝΟΣ», ΜΚΟ «PRAKSIS», «ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ», Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», Σύλλογος Θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ Βορ. Ελλάδος «ΣΙΣΥΦΟΣ»), καλλιτεχνικά δρώμενα, βιωματικά εργαστήρια και δραστηριότητες δημιουργικής ενασχόλησης και τέλος συναυλίες αγαπημένων καλλιτεχνών, αλλά και νεανικών μουσικών συγκροτημάτων.
Με το σύνθημα «Βρες το Κέντρο σου», τα Κέντρα Πρόληψης της Θεσσαλονίκης («Ελπίδα», «Δίκτυο Άλφα», «Πυξίδα», «Σείριος») προέτρεψαν τους πολίτες να βρουν το Κέντρο Πρόληψης της περιοχής τους, να το επισκεφτούν, να συζητήσουν με τα στελέχη, να γνωρίσουν το έργο τους και να αναζητήσουν τα … μυστικά της πρόληψης μέσα από κουίζ και παιχνίδια. Για όσους ωστόσο δε βρέθηκαν εκεί, μπορούν να ανακαλύψουν κι οι ίδιοι τα μυστικά της πρόληψης λύνοντας το σταυρόλεξο που υπάρχει στην ιστοσελίδα μας.
Η ΕΛΠΙΔΑ εδώ και 17 χρόνια αναπτύσσει δράσεις πρόληψης στην ανατολική Θεσσαλονίκη προσφέροντας τις υπηρεσίες της δωρεάν στους πολίτες. Έτσι και φέτος σχεδιάζουμε να συζητήσουμε με τους γονείς στα πλαίσια Ομάδων Γονέων, να ανταλλάξουμε καλές πρακτικές με τους νηπιαγωγούς στα προγράμματα ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης και των αξιών ζωής, να συνεργαστούμε με τους εκπαιδευτικούς της Α’βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης στην ενίσχυση του ρόλου τους και στη δημιουργία ενός κλίματος ασφάλειας και εμπιστοσύνης στο σχολείο, να συνοδεύσουμε τους εφήβους στο δύσκολο δρόμο της ενηλικίωσης καθώς και να υποδεχτούμε κάθε έναν προσωπικά στο χώρο μας παρέχοντας συμβουλευτική.
Επειδή ωστόσο οι σχέσεις και οι άνθρωποι είναι συστήματα δυναμικά, οι κοινωνικές επιταγές αλλάζουν, η σχολική πραγματικότητα συνδιαμορφώνεται και οι ανάγκες μεταβάλλονται, είμαστε στη διάθεσή σας να σας ακούσουμε και να συν-κατασκευάσουμε τρόπους παρέμβασης. 
Το κουιζ που μοιράστηκε στην εκδήλωση.
Για να δείτε τις λύσεις πατήστε ΕΔΩ