Επιμόρφωση Συβούλων Σχολικής Ζωής

αναρτήθηκε στις 10 Φεβ 2022, 12:06 π.μ. από το χρήστη ΕΛΠΙΔΑ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
Το Κέντρο Πρόληψης ΕΛΠΙΔΑ σε συνεργασία με τον ΣΕΕ Σχολείων Παιδαγωγικής Ευθύνης Ανατ. Θεσσαλονίκης κ. Κουκουλάκη οργανώνει βιωματικές υποστηρικτικές συναντήσεις για τους Συμβούλους Σχολικής Ζωής του 1ου ΠΕΚΕΣ Θεσ/νίκης το τετράμηνο Ιανουάριος - Απρίλιος 2022, με στόχο τη διαχείριση προβλημάτων εφήβων με ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει : 
  • Εισαγωγική επιμόρφωση έξι ωρών (2 τρίωρα ή 3 δίωρα) με στόχο τη θεωρητικές αναφορές και συζήτηση α) για τις αρχές της συμβουλευτικής, β) της προσέγγισης των μαθητών ιδιαίτερα στην πρώτη συνάντηση και γ) την ψυχολογία του εφήβου.
  • Συναντήσεις υποστήριξης με τους Συμβούλων Σχολικής Ζωής, για να συζητιούνται ζητήματα διαχείρισης προβλημάτων συμπεριφοράς σε μαθητές με ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες.  Η ομάδα των εκπαιδευτικών θα είναι σταθερή και θα πραγματοποιηθούν συνολικά 3-5 συναντήσεις.

            Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση συμμετοχής πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο  : https://docs.google.com/forms/d/1RtMFMejAeGrMpyPD8BubIDsFFjpg83rYe-4a5jpF2h8/edit Η παρέμβαση μπορεί να ξεκινήσει στο τέλος Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί τέλη Απριλίου.  


Comments