Αξιολόγηση 13ο νηπιαγωγείο Καλαμαριάς

Το πρόγραμμα του Κέντρου Πρόληψης Ελπίδα ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ…ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ με βοήθησε να βάλω σε μια τάξη κάποιες έννοιες που πάντα ήθελα να διδάξω στα παιδιά του νηπιαγωγείου. Επίσης μου έδειξε τον καταλληλότερο τρόπο για να τις μεταδώσω, έναν τρόπο βιωματικό, που περνούσε πρώτα μέσα από μένα και έφτανε στη συνέχεια στα παιδιά.
Το πρόγραμμα βοήθησε κι εμένα προσωπικά καθώς ανακάλυψα στοιχεία του εαυτού μου, θετικά αλλά και αρνητικά. Κατάλαβα επίσης τη στάση που πρέπει να κρατάει ένας συντονιστής, για να πάρει το καλύτερο δυνατό απ’ την ομάδα του.

Τα παιδιά είδαν το πρόγραμμα σαν παιχνίδι. Χαιρόντουσαν κάθε φορά που είχαμε ραντεβού με τη ΓΕΝΝΑΙΑ ΟΜΑΔΑ όπως την είχαν ονομάσει. Ήταν υπάκουοι στους κανόνες και αυτό τους βοήθησε να κάθονται, να σκέφτονται, να λένε τη γνώμη τους και να ακούνε τους άλλους με σεβασμό. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν να δεθούν πολύ, να αποδέχονται ο ένας τον άλλον, να συνεργάζονται. Αυτό που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι εξαλείφθηκαν οι αρχηγικές τάσεις που υπήρχαν στην αρχή της χρονιάς. 
Μακάρι κάθε χρόνο και για διάφορα θέματα να γίνονται αυτού του είδους τα προγράμματα. Ήταν ότι πιο εποικοδομητικό και ουσιαστικό έχω παρακολουθήσει μέχρι τώρα. 
Ευχαριστώ τους συντονιστές μας, Αναστάση και Λουκία, για την αμεσότητά τους απέναντί μας.

Η νηπιαγωγός
Τοζακίδου Ζουμπουλιά