Αξιολόγηση 3ο Νηπιαγωγείο Φιλύρου

Το πρόγραμμα με τα εργαστήρια το βρήκα πολύ ενδιαφέρον. Να πω την αλήθεια στην αρχή λίγο φοβήθηκα ότι δε θα άρεσε στα παιδιά.' Έγινε το ακριβώς αντίθετο. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και τα εργαστήρια έβγαιναν εύκολα. Σ' αυτό βοήθησε το γεγονός ότι οι περισσότερες δραστηριότητες ήταν ή κινητικές ή παραμύθι ή εικαστικές τα 3 σιγουράκια του να σε ακούσουν τα παιδιά του νηπιαγωγείου.
Κάποιες φορές δυσκολεύτηκαν, όπως να εκφραστούν για κάποιες γενικές έννοιες που δεν έχουν κατανοήσει ακόμα λόγω ηλικιακής ωριμότητας.
Το σεμινάριο σαν σεμινάριο για εκπαιδευτικούς ήταν πολύ ωραίο. Από τότε που χωριστήκαμε σε ομάδες ήταν πολύ προσεγμένο. Άποψη μου είναι ότι θα ήταν καλύτερα και το πρώτο κοινό κομμάτι των 2 συναντήσεων να γινόταν σε ομάδες δικής σας επιλογής. Επίσης καλύτερα για μένα αυτές οι δύο πεντάωρες συναντήσεις να χωριζόταν σε τρία κομμάτια λιγότερης ώρας. Κατά τα άλλα δεν ήταν καθόλου κουραστικό. Η συνάντηση μας μία φορά τις δύο εβδομάδες και με τον παιγνιώδη τρόπο που γινόταν περισσότερο μας χαροποιούσε και λειτουργούσε ως ψυχοθεραπεία για μας παρά μας βάρυνε σαν ένα ακόμα άχαρο σεμινάριο που πρέπει να πάμε.
Οργανωτικά όπως είπα και στην αίθουσα ήσασταν πολύ καλοί, με εξαίρεση το τηλέφωνο που έβγαινε φαξ και δεν συνεννοούμασταν. Στους κανόνες που βάλαμε ως ομάδα από μια αρχή ήσασταν συνεπείς, γι' αυτό πιστεύω λειτουργήσαμε καλά. 
Ως συντονιστές νομίζω ότι τα πήγατε πολύ καλά και μας δείξατε και εμάς τις δυσκολίες της ιδιότητας αυτής. Σας λέγαμε οτιδήποτε και δίνατε τη δέουσα σημασία. 
Ελπίζω να οργανώσετε και του χρόνου κάποιο σεμινάριο για νηπιαγωγούς και μακάρι να ξαναεπιλεγώ. 

Η νηπιαγωγός
Τσιγγελά Ευαγγελία