ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ «Συν-ομιλώντας για τη βία κατά των γυναικών »

αναρτήθηκε στις 30 Νοε 2017, 4:09 π.μ. από το χρήστη ΕΛΠΙΔΑ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ   [ ενημερώθηκε 30 Νοε 2017, 11:51 μ.μ. ]
Η  βία κατά των γυναικών είναι ένα ευρύτατα διαδεδομένο φαινόμενο, σε όλες τις κοινωνίες και είναι ανεξάρτητο από περιβάλλον, ηλικία ή κοινωνική θέση. Μπορεί να συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες, σε ένα χώρο προσωπικό, όμως το πρόβλημα αφορά ολόκληρη την κοινωνία και αποτελεί «δημόσια» και όχι «ιδιωτική» υπόθεση. Για αυτό το λόγο η εμπλοκή του καθενός από εμάς είναι δεδομένη και μπορεί να επεκτείνεται από την αναπαραγωγή ή μη των μύθων που υπάρχουν για το φαινόμενο μέχρι τη στάση που υιοθετούμε όταν γινόμαστε μάρτυρες περιστατικών βίας.

Το Κέ
ντρο Πρόληψης «Ελπίδα» σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας & Ισότητας των δύο φύλων Δ. Καλαμαριάς διοργανώνει ομάδα με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για αυτό το θέμα, που συχνά αποσιωπείται.  

Καλούμε όσους θέλουν  να : 

-          Ορίσουν το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών και τις μορφές του

-          Αναρωτηθούν για τις διαστάσεις που έχει σήμερα

-          Γνωρίσουν τους μύθους και τις  πραγματικότητες γύρω από αυτό

-          Ανακαλύψουν τις αιτίες και τις επιπτώσεις του

-          Προσδιορίσουν την κοινωνική διάσταση του φαινομένου, τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση

Aπευθυνόμαστε σε ενήλικες που επιθυμούν να αναλάβουν δράση εστιασμένη στην καταπολέμηση της βίας και / ή υφίστανται οποιαδήποτε μορφή βίας ή γνωρίζουν κάποιον που υφίσταται.

Η ομάδα θα ξεκινήσει την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018, 11.00-13:00 στο Κέντρο Πρόληψης ΕΛΠΙΔΑ, Ησιόδου 10, Καλαμαριά. Περιλαμβάνει 5 δίωρες συναντήσεις, μια φορά την εβδομάδα, ημέρα Πέμπτη.

Για να δηλώσετε συμμετοχή  και για  περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το ΚΠ ΕΛΠΙΔΑ, έως Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017. Συντονίστριες ομάδας: Γκιούρκα Γεωργία & Δρακοπούλου Μαριάννα, Ψυχολόγοι.

Comments