Αξιολόγηση Δημοτικού Χορτιάτη

Τι είπαν τα παιδιά για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα και στα βιωματικά εργαστήρια. 
Τα παιδιά είναι πολύ ευχαριστημένα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Κάθε δεύτερη εβδομάδα περίμεναν πώς και πώς τα μαξιλαράκια, όπως το έλεγαν. Μια φορά που δεν έγινε η προγραμματισμένη μας συνάντηση λόγω κάποιας γιορτής, αναστατώθηκαν και στεναχωρήθηκαν. Τους άρεσαν πολύ οι βιωματικές δραστηριότητες, και κυρίως το θεατρικό παιχνίδι όπου ο αυτοσχεδιασμός και ο αυθορμητισμός τους ξετρέλανε. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο γι αυτά, παρόλο πους το σχολείο μας έχουμε το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής.
Αν και στην αρχή υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τη δυναμική της ομάδας λόγω της μη συμμετοχής 2-3 ατόμων, αυτό ξεπεράστηκε με την πάροδο του χρόνου.
Μετά την "ζούγκλα", όπου υπήρξαν κάποιες γκρίνιες για το αρχηγιλίκι ορισμένων και το μοίρασμα των αρμοδιοτήτων που αυτοί έκαναν, η συμμετοχή των παιδιών ήταν καθολική και η μεταξύ τους συνεργασία άψογη.
Η συζήτηση ωστόσο στο τέλος κάθε εργαστηρίου θεωρώ ότι ήταν ανεπαρκής και ανάλογη της ηλικίας τους και του επιπέδου τους.


Πώς πιστεύετε εσείς ότι πήγαν τα εργαστήρια με τα παιδιά. 
Ανταποκρίθηκαν πάρα πολύ καλά σε πολλές δραστηριότητες. Στη σύνθεση των τραγουδιών, των μηνυμάτων και των συνθημάτων αναδείχτηκε το ταλέντο τους. Δεν περίμενα να είναι τόσο εφευρετικά και δημιουργικά για την ηλικία τους. Με συγκίνησαν. 

Τι πήρατε εσείς από την ομάδα εποπτείας και γενικά από τη συμμετοχή σας στο Πρόγραμμα. 
Αποκόμισα πολλές θετικές εμπειρίες. Ξεπέρασα αρκετές ανασφάλειές μου και καθωπρεπισμούς. Έκανα κάποια πράγματα που σε άλλο περιβάλλον με τίποτα δε θα μπορούσα να εκτελέσω. Το βιωματικό μμέρος των δραστηριοτήτων ήταν καταλυτικό.

Ο δάσκαλος της τάξης
Γρατσωνίδης Στέργιος

Σημείωση : Για να δείτε φωτογραφία από την εφαρμογή του προγράμματος στο Δημοτικό Εξοχής 
πατήστε ΕΔΩ