Αξιολόγηση Στ3' τάξη, 4ο Δημοτικό Θέρμης

Με τις εύστοχες παρατηρήσεις τους τα παιδιά, σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος, κατέδειξαν ότι η βιωματική μάθηση είναι η κινητήριος δύναμη που τα οδήγησε σε αλλαγή στάσης – συμπεριφοράς στην καθημερινότητάς τους σε σχέση με τη χρήση του διαδικτύου. Η συζήτηση, η προβολή συναισθημάτων του άλλου στο δικό τους εγώ, οι αυτοσχεδιασμοί, η ανταλλαγή απόψεων, η ζωγραφική και η δραματοποίηση δηλαδή η έκφραση της προσωπικότητας με την καρδιά, το χέρι και το λόγο τα έκανε να βιώσουν, να ενστερνιστούν τις αξίες του προγράμματος που είναι η καλύτερη αυτοεκτίμηση, αυτοεικόνα και απόκτηση μηχανισμών αναγνώρισης και αντιμετώπισης του διαδικτυακού εκφοβισμού .
Τα παιδιά γράφοντας τις εμπειρίες τους είπαν ότι όλες οι δραστηριότητες είχαν ξεχωριστό ενδιαφέρον. Τους άρεσε που υποδύθηκαν ρόλους ενηλίκων και απέκτησαν γνώσεις γύρω από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
Η εμπειρία που αποκόμισα από τη συμμετοχή μου στο πρόγραμμα ήταν πολύ σημαντική. Ήρθαμε κοντά, συνεργαστήκαμε, αναπτύξαμε σχέσεις αλληλοσεβασμού και φιλίας. Σε κάθε μας συνάντηση το ενδιαφέρον για το καινούργιο και η αγωνία για τον τρόπο που θα το μεταφέραμε στα παιδιά παρέμεναν αμείωτα. Υπήρξαν βιωματικά που με έκαναν να δω πράγματα για τον εαυτό μου και να νιώσω αισθήματα που δεν τα περίμενα.
Ευχαριστώ πολύ για αυτή την αξέχαστη εμπειρία.

Η δασκάλα της τάξης
Θώμου Βαΐα
Σημείωση : Για να δείτε φωτογραφία από την εφαρμογή του προγράμματος στην ΣΤ2΄τάξη του 1ου Δημοτικού Θέρμης πατήστε  ΕΔΩ