Συνέδρια‎ > ‎

Ανακοίνωση Συνεδρίων


6ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ & ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

αναρτήθηκε στις 22 Δεκ 2015, 11:41 μ.μ. από το χρήστη ΕΛΠΙΔΑ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ   [ ενημερώθηκε 22 Δεκ 2015, 11:41 μ.μ. ]

Η «Ένωση Ελλήνων Επιστημόνων για την Προτυποποίηση και την Τυποποίηση» (ΕΝΕΠΡΟΤ) διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη στις 27 και 28 Μαΐου 2016 το «6ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Τυποποίηση, τα Πρότυπα και την Ποιότητα» με κύρια θεματική ενότητα: «Ποιότητα και Πρότυπα στην Εκπαίδευση, την Επαγγελματική Κατάρτιση και τη Δια Βίου Μάθηση»
Βασικές ενότητες : Νέες τεχνολογίες, δίκτυα επικοινωνίας και δια βίου μάθηση Εκπαίδευση και κοινωνία, περιβάλλον, παιδεία και πολιτισμός Οργάνωση, διοίκηση και οικονομία της εκπαίδευσης Καινοτομία στην εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση Επιχειρήσεις, επιχειρηματικότητα και εκπαίδευση Πιστοποίηση και πρότυπα στην επαγγελματική κατάρτιση Εκπαιδευτική έρευνα , διδακτική μεθοδολογία και εκπαιδευτική αξιολόγηση Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην εκπαίδευση Εκπαίδευση και επαγγελματικός προσανατολισμός
Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφτείτει την ιστοσελίδα www.eneprot.gr

Η ΕΛΠΙΔΑ θα συμμετέχει με την εισήγηση "Η σημαντικότητα της εποπτείας στην εφαρμογή και αξιολόγηση προγραμμάτων πρόληψης της ψυχικής υγείας στην εκπαίδευση".

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας

αναρτήθηκε στις 18 Οκτ 2015, 7:30 π.μ. από το χρήστη ΕΛΠΙΔΑ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ   [ ενημερώθηκε 18 Οκτ 2015, 7:31 π.μ. ]

To Τμήμα Ψυχολογίας και το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας σε συνεργασία με τον Κλάδο Σχολικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας. 
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, 19-22 Νοεμβρίου, 2015. 
Στόχος του Συνεδρίου είναι να προσεγγίσει σφαιρικά τις σύγχρονες τάσεις της Σχολικής Ψυχολογίας με ιδιαίτερη έμφαση στη διασύνδεση θεωρίας, έρευνας, εκπαίδευσης και πρακτικών εφαρμογών στο σχολικό πλαίσιο, στην πρόληψη και την έγκαιρη παρέμβαση, στη διεπιστημονική συνεργασία και στη διασύνδεση σχολείων, φορέων και πανεπιστημίων για την παροχή σχολικών ψυχολογικών υπηρεσιών. Επιπλέον, το Συνέδριο αυτό φιλοδοξεί να αναδείξει καλές πρακτικές αξιολόγησης και παρέμβασης στο μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό τομέα, προγράμματα πρόληψης και παρέμβασης στη σχολική κοινότητα και διασύνδεσης σχολείων, πανεπιστημίων και φορέων.
Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Πανελλήνιο Συνέδριο : Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής Βίας : Έρευνητικές μελέτες και πρακτικές εφαρμογές, 27-29/11/15, Θεσσαλονίκη

αναρτήθηκε στις 16 Ιουν 2015, 4:02 π.μ. από το χρήστη ΕΛΠΙΔΑ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ   [ ενημερώθηκε 16 Ιουν 2015, 4:03 π.μ. ]

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. και Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας - Παρατηρητήριο Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας διοργανώνουν Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα: Πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας: Ερευνητικές μελέτες και πρακτικές εφαρμογές. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στη Το συνέδριο θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, από 27 έως 29 Νοεμβρίου 2015, στους χώρους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. 
Σκοπός του Συνεδρίου είναι να αποτυπώσει τις σχετικές με το θέμα ερευνητικές μελέτες και, ταυτόχρονα, να προωθήσει γόνιμο και δημιουργικό διάλογο μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και να θέσει τις βάσεις ευρύτερων προβληματισμών αναφορικά με την ενδοσχολική βία, ώστε να αναδειχθούν και να συζητηθούν οι προοπτικές αποτελεσματικής διαχείρισης στο επίπεδο της πρόληψης αλλά και της αντιμετώπισής της.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πατήσετε ΕΔΩ

1ο Διεθνές Βιωματικό Συνέδριο Εφαρμοσμένης Διδακτικής 27-29/11/2015

αναρτήθηκε στις 14 Μαΐ 2015, 6:59 π.μ. από το χρήστη ΕΛΠΙΔΑ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ   [ ενημερώθηκε 14 Μαΐ 2015, 7:00 π.μ. ]

Ο Επιστημονικός Πολιτιστικός Σύλλογος "Εκπ@ιδευτικός κύκλος" διοργανώνει σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης- Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, το Δήμο Δράμας και το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης το  1ο Διεθνές Βιωματικό Συνέδριο Εφαρμοσμένης Διδακτικής με θέμα: «Καινοτόμες Εφαρμογές στη Διδακτική Πράξη»
Το συνέδριο θα διεξαχθεί από 27 έως 29 Νοεμβρίου 2015 στην πόλη της Δράμας.
Για περισσότερες πληροφορίες, τη θεματολογία αλλά και την προθεσμία υποβολής εργασιών μπορείτε να επισκέφτεστε την ιστοσελίδα του Εκπ@ιδευτικού κύκλου.

10η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης 15-18/10/2015

αναρτήθηκε στις 1 Μαΐ 2015, 7:45 π.μ. από το χρήστη ΕΛΠΙΔΑ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ   [ ενημερώθηκε 9 Οκτ 2015, 12:44 π.μ.από ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΛΠΙΔΑ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ]

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Ιωαννίνων «Σχεδία» αφουγκραζόμενοι τις σημερινές ανάγκες και προβληματισμούς των φορέων που εργάζονται στην πρόληψη, διοργανώνει τη 10η Πανελλήνια Συνάντηση από 15 - 18 Οτκωβρίου 2015, στα Ιωάννινα, ελπίζοντας να δώσει για ακόμη μια φορά νέα ώθηση στη δυναμική της πρόληψης.
Η σημερινή πραγματικότητα έχει δημιουργήσει νέες συσχετίσεις για την πρόληψη. Οι φορείς πρόληψης μπροστά στις νέες ανάγκες και προκλήσεις καλούνται να αναπτύξουν νέες δεξιότητες και πρακτικές. Είναι η στιγμή να αναδείξουμε τις δυνάμεις και δυνατότητες της πρόληψης ως σημαντικού παράγοντα αλλαγής μέσα στις σημερινές συνθήκες. Να δώσουμε μία ευκαιρία διαλόγου και με άλλες κοινωνικές δυνάμεις προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε το όραμα της πρόληψης και να επαναπροσδιορίσουμε το ρόλο των φορέων στον τομέα της πρόληψης των εξαρτήσεων και της προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας.
Η ΕΛΠΙΔΑ θα συμμετέχει με 2 εισηγήσεις :
  • Εφαρμογή Προγράμματος Αγωγής Υγείας Α/βάθμιας Εκπαίδευσης «Παιχνίδια και Διαδίκτυο: Πρόληψη των Κινδύνων Χρήσης», από τους Γ. Γκιούρκα, Λ. Μελετίδου, Α. Μαυρομιχάλης, Μ. Δρακοπούλου
  • Υλοποίηση Βιωματικού Προγράμματος με τίτλο «Εγώ και οι άλλοι», για εκπαιδευτικούς που είχαν ανάθεση το μάθημα της Α’ Γυμνασίου, Βιωματικές Δράσεις: Σχολική και Κοινωνική Ζωή (ΣΚΖ), από τους Μαυρομιχάλης Α., Μελετίδου Λ.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εργασίες της συνάντησης επισκεφτείτε τη σχετική ιστοσελίδα της ΣΧΕΔΙΑΣ

5ο Πανελλήνιο Συνέδιο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας

αναρτήθηκε στις 13 Μαΐ 2014, 9:28 π.μ. από το χρήστη ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΛΠΙΔΑ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο Κλάδος Συμβουλευτικής Ψυχολογίας (ΣυΨ) της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛΨΕ) σε συνεργασία με το Π.Τ.Δ.Ε., το Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. του Πανεπιστημίου Πατρών και το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, Συμβουλευτικής &Έρευνας του Π.Τ.Δ.Ε. Ιωαννίνων Συνέδριο με θέμα : "Σύγχρονες τάσεις, μελλοντικοί προσανατολισμοί", 6-9 Νοεμβρίου 2014 στην Πάτρα.
Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Παγκόσμιο Συνέδριο Πράας Διδασκαλίας

αναρτήθηκε στις 7 Μαΐ 2014, 12:46 μ.μ. από το χρήστη ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΛΠΙΔΑ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο Domotel Les Lazaristes από 23 - 25 Σεπτεμβρίου 2014, το Παγκόσμιο Συνέδριο Πράας Διδασκαλίας με θέμα :
"Πράα Διδασκαλία : Η ανθρώπινη σχέση στην Υπηρεσία του Ανθρώπου" 
(Gentel Teaching : Human Relationship in Serving People)  
Το συνέδριο διοργανώνεται από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Πράας Διδασκαλίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Η προθεσμία για υποβολή εισηγήσεων ειναι μέχρι 31.5.2014.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου www.gti2014.com

10ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

αναρτήθηκε στις 26 Μαρ 2014, 4:29 μ.μ. από το χρήστη ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΛΠΙΔΑ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το συνέδριο με θέμα "ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ : ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ" πραγματοποιείται 31/3 - 2/4 - 2014 και οργανώνεται από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Για περισσότερες επισκεφτείτε τη σελίδα του συνεδρίου.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΝΕΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ"

αναρτήθηκε στις 26 Μαρ 2014, 10:50 π.μ. από το χρήστη ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΛΠΙΔΑ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το συνέδριο οργανώνεται στις 3 & 4 Μαίου 2014 στο Ευγενίδειο Ίδρυμα με στόχο :
  • η παρουσίαση σύγχρονων προσεγγίσεων στην εκπαιδευτική πράξη
  • η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματα διδακτικής μεθοδολογίας κι εναλλακτικών προσεγγίσεων
  • η ανταλλαγή εμπειρίας και γνώσης απόΕ μάχιμους εκπαιδευτικούς
  • ο γόνιμος προβληματισμός και ο δημιουργικός εκπαιδευτικός διάλογος.
Περισσότερες πληροφορίες στην διεύθυνση www.neospaidagogos.gr 

1-9 of 9