10η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης 15-18/10/2015

αναρτήθηκε στις 1 Μαΐ 2015, 7:45 π.μ. από το χρήστη ΕΛΠΙΔΑ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ   [ ενημερώθηκε 9 Οκτ 2015, 12:44 π.μ.από ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΛΠΙΔΑ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ]
Το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Ιωαννίνων «Σχεδία» αφουγκραζόμενοι τις σημερινές ανάγκες και προβληματισμούς των φορέων που εργάζονται στην πρόληψη, διοργανώνει τη 10η Πανελλήνια Συνάντηση από 15 - 18 Οτκωβρίου 2015, στα Ιωάννινα, ελπίζοντας να δώσει για ακόμη μια φορά νέα ώθηση στη δυναμική της πρόληψης.
Η σημερινή πραγματικότητα έχει δημιουργήσει νέες συσχετίσεις για την πρόληψη. Οι φορείς πρόληψης μπροστά στις νέες ανάγκες και προκλήσεις καλούνται να αναπτύξουν νέες δεξιότητες και πρακτικές. Είναι η στιγμή να αναδείξουμε τις δυνάμεις και δυνατότητες της πρόληψης ως σημαντικού παράγοντα αλλαγής μέσα στις σημερινές συνθήκες. Να δώσουμε μία ευκαιρία διαλόγου και με άλλες κοινωνικές δυνάμεις προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε το όραμα της πρόληψης και να επαναπροσδιορίσουμε το ρόλο των φορέων στον τομέα της πρόληψης των εξαρτήσεων και της προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας.
Η ΕΛΠΙΔΑ θα συμμετέχει με 2 εισηγήσεις :
  • Εφαρμογή Προγράμματος Αγωγής Υγείας Α/βάθμιας Εκπαίδευσης «Παιχνίδια και Διαδίκτυο: Πρόληψη των Κινδύνων Χρήσης», από τους Γ. Γκιούρκα, Λ. Μελετίδου, Α. Μαυρομιχάλης, Μ. Δρακοπούλου
  • Υλοποίηση Βιωματικού Προγράμματος με τίτλο «Εγώ και οι άλλοι», για εκπαιδευτικούς που είχαν ανάθεση το μάθημα της Α’ Γυμνασίου, Βιωματικές Δράσεις: Σχολική και Κοινωνική Ζωή (ΣΚΖ), από τους Μαυρομιχάλης Α., Μελετίδου Λ.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εργασίες της συνάντησης επισκεφτείτε τη σχετική ιστοσελίδα της ΣΧΕΔΙΑΣ